
Rulltårtsbotten
· 3 ägg
· 1 ½ dl strösocker
· ½ dl potatismjöl
· 1 dl vetemjöl
· ½ dl kakao
· 1 ½ tsk bakpulver
Smörkräm
· 150 g mjukt smör
· ½ citron, skal och saft
· 2 ½ dl florsocker
Garnering
· Ca 300 g gul marsipan
· 75 g smält mörk choklad
· 75 g smält vit choklad
Ugn: 250°
1. Rulltårtsbotten: Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten och blanda väl. Bre ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
2. Vänd upp bottnen på ett nytt sockrat bakpapper. Dra försiktigt bort gräddningspapperet. Fukta med lite vatten på papperet om det sitter fast. Låt kakan svalna under långpannan.
3. Smörkräm: Rör smöret till en smidig kräm tillsammans med citronskal och – saft och florsocker. Bred försiktigt ut den på bottnen. Rulla ihop från långsidan.
4. Garnering: Kavla ut marsipanen och rulla in rulltårtan i den. Låt skarven vara i bottnen. Smält chokladsorterna försiktigt var för sig i mikro eller över vattenbad. Spritsa ett mönster av exempelvis videkvistar av den mörka chokladen och videkissar av den vita. Låt stelna.
Den här rulltårtan ser ju jättegod ut! Den måste jag prova. Fin sida du har förresten.
SvaraRadera