
· 50 g jäst
· 2 dl kall mjölk
· 150 g rumstempererat smör/margarin
· 2 msk socker
· Ca 6 dl vetemjöl
Fyllning
· 75 g smör/margarin
· ¾ dl socker
· 2 tsk vaniljsocker
Pensling
· ägg
Garnering
· 1 dl florsocker
· 1 msk vatten
· Eller bara pärlsocker
1. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är upplöst.
2. Tillsätt matfettet, delat i mindre bitar, sockret och mjölet. Arbeta snabbt samman till en smidig deg.
3. Kavla ut den till en stor fyrkant, 40x40 cm, på en mjölad arbetsbänk.
4. Skär den i fyrkanter, 8x8 cm.
5. Rör samman ingredienserna till fyllningen. Fördela lite i av den mitt på fyrkanterna.
6. Vik upp de fyra hörnen på degbitarna över fyllningen.
7. Lägg bröden i veckade pappersformar. Ställ dem på plåtar.
8. Låt dem jäsa övertäckta ca 2 timmar i rumstemperatur.
9. Pensla bröden med uppvispat ägg.
10. Grädda dem mitt i ugnen i 250°, 5-8 minuter.
11. Låt bröden kallan utan bakduk på galler. Glasera bröden med florsockerglasyr strax innan de ska serveras. Eller garnera dem pärlsocker.
Tips! Bullarna går utmärkt att frysa, både gräddade och ogräddade.
Min absoluta favoritbullar. Mamma fick jämt baka dem när det var kalas. Och inte alls så svåra att baka heller :)
SvaraRadera