
· 4 ägg
· 3 dl strösocker
· 5 dl finrivet pumpa kött
· 1 dl rapsolja
· 4 dl vetemjöl
· 1 tsk bikarbonat
· 1 tsk vaniljsocker
· 1 tsk stött kardemumma
· 1 tsk kanel
Glasyr
· 50 g smör
· 2 dl florsocker
· Finrivet skal av 1 apelsin
· 200 g philadelphiaost
Garnering
· Pumpakärnor (finns att köpa på påse)
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Vispa äggen och sockret poröst i en rymlig bunke. Blanda ner pumpa köttet och oljan.
3. Blanda mjölet och de torra ingredienserna till kakan i en skål. Vänd varsamt ner i äggvispet.
4. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, ca 40x40 cm. grädda kakan i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna.
5. Glasyr: Rör ihop matfettet och florsockret till en fluffig smet. Blanda ner apelsinskalet och osten.
6. Bre blandningen över den avsvalnade kakan. Strö gärna över pumpakärnor vid servering.
Mmmmmmmmmmm... alltid så mycket gott som man hittar här på din sida vännen :-)
SvaraRaderaFortsätt så... så återkommer nog både jag och alla andra fler gånger.
Sköt om dig och ha en fortsatt bra vecka !
Varma hälsningar, Tierra