
· 2 dl bulgur
· 1 paket fryst bladspenat, 250 g
· 400 g kassler
· 2 dl mjölk
· 2 dl matlagningsgrädde
· 4 ägg
· 3-5 krm salt
· 1 krm vitpeppar
· 7 cocktailtomater
· 1 msk torkad salvia
· 1 dl riven ost
1. Sätt ugnen på 225°. Laga till bulgurn enligt förpackningens anvisningar men minska koktiden med några minuter.
2. Tina undertiden spenaten och krama ur den. Tärna kasslern.
3. Lägg bulgurn i en smord ugnssäker form och blanda med spenaten och kasslern.
4. Vispa ihop mjölken, grädden och äggen och krydda med salt och peppar. Häll smeten i formen.
5. Skiva tomaterna och fördela överst i formen. Smula över salvian och strö den rivna osten.
6. Grädda i nedre delen av ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 30 minuter.
En lättlagad och snabb maträtt, men salvia var inte min favorit. Ska prova med oregano nästa gång... för fler gånger blir det =)
SvaraRadera