
· 1-1 ½ påse quorn bitar (á 300 g)
· 2 dl vatten
· 2 ½ msk kalv- eller kycklingfond (eller 1 buljongtärning)
· 2 dl crème fraiche
· 1 msk majsstärkelse (maizena)
· ½ dl finhackad dill
· Nymalen svartpeppar, salt
· Ev. lite färskpressad citronjuice
1. Vispa ihop kallt vatten, fond, crème fraiche och majsstärkelse i en kastrull. Låt såsen sjuda under omrörning ca 5 minuter.
2. Smaksätt med dill och lite nymalen svartpeppar.
3. Lägg ner de frysta quorn bitarna i såsen, rör om och sjud sakta under lock 4-5 minuter.
4. Smaka ev. av med lite mer salt och lite citronjuice för den som vill ha rätten något syrligare.
5. Bjud med potatis och morötter, som bekvämt kan kokas tillsammans i en kastrull. Lättkokta sockerärter eller liknande är gott till. Fullkornsris kan ersätta potatisen.
Detta recept är hämtat från www.ica.se
En kanon god maträtt som även barnen tyckte om!
SvaraRaderaDen gick fort att göra och det var enkelt.
Ska vi absolut göra flera ggr.