
• 100 g smör
• 1 ½ dl strösocker
• 2 ägg
• ½ dl mjölk
• 2 dl vetemjöl
• 1 tsk bakpulver
Toscaglasyr
• 150 g smör
• 1 dl strösocker
• 1 dl ljus sirap
• 3 msk vetemjöl
• 3 msk mjölk
• 200 g mandelspån
1. Sätt ugnen på 175°. Klä en 1 ½ liters, avlång bakform med bakplåtspapper.
2. Mixa smör och socker krämigt i matberedare. Tillsätt ett ägg i taget medan maskinen kör.
3. Tillsätt mjölken och sist mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i formen och grädda i ugnen ca 15 minuter.
4. Smält smöret i en kastrull och rör i allt utom mandeln. Sjud upp blandningen under omrörning tills den tjocknat. Rör ner mandeln.
5. Bred ut glasyren över den halvgräddade kakbottnen och sätt in den i ugnen ytterligare 25-30 minuter eller tills glasyren fått fin färg.
6. Kakan går att frysa men glasyren kan då bli lite blank.
När kakan gräddats 15 minuter är den inte klar för att lägga på glasyren. Den sjönk bara ner.dåligt recept.misslyckad kaka.
SvaraRadera