
· 3 dl vetemjöl
· ¾ dl potatismjöl
· ¾ dl strösocker
· 150 g smör/margarin
Vaniljkräm
· 1 dl kaffegrädde
· 1 äggula
· 2 tsk strösocker
· 1 msk maizena majsstärkelse
· 2 tsk vaniljsocker
Garnering
· Florsocker
Dessutom behövs
· 10 st. hjärtformar
Ugn 200°
Börja med vaniljkrämen!
· Vispa samman i en kastrull kaffegrädden, äggulan, strösockret och maizena majsstärkelsen. Sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Låt kallna. Rör ner vaniljsockret.
· Vispa samman i en kastrull kaffegrädden, äggulan, strösockret och maizena majsstärkelsen. Sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Låt kallna. Rör ner vaniljsockret.
1. Blanda vetemjöl, potatismjöl och socker i en matberedare eller för hand. Skär smöret i små tärningar. Arbeta snabbt ihop mjöl- och sockerblandningen och smöret till en smidig deg. Svep in i plastfolie och låt vila kallt 30 minuter. Kavla degen ganska tjock. Tryck ut 20 hjärtan med hjälp av form. Klä 10 formar. Fördela vaniljkrämen i dem.
2. Täck fyllningen med resten av deghjärtana och tryck till runt kanten. Ställ formarna på plåt och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Stjälp upp kakorna medan de fortfarande är varma. Låt kallna. Sikta över florsocker.
Jätte möra och goda blev dem. Men lite knepiga att göra själv. Men övning ger färdighet ;)
SvaraRadera