● 1 plåt
• 8 ½ dl havregryn
• 3 dl strösocker
• 250 g smör/margarin
• 3 tsk bakpulver
• 200 g nougat
Ugn 175°
Allt utom nougaten blandas och bredes ut på bakplåtspapper i en långpanna.
Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter.
Ta ut kakan ur ugnen och hyvla över nougaten medans kakan är varm. Bred ut nougaten jämnt om det behövs.
Skär kakan i rutor och låt dem kallna och stelna.
Foto: Bullen Mitt Ugnen
4 kommentarer:
Så enkla och så goda!
Vad mer behövs sägas?! ;)
Låter gott och svalkande i sommar!
Kram
Petra
Äsch, jag menade ju jordgubbs- och fläderblomsdrickan!
Kram
Petra
Åå dessa kakor åt jag när jag var liten! Jag måste testa detta receptet snart!
Skicka en kommentar