Kladdkaka

● 1 kaka
  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3 ½ dl strösocker
  • ¾ dl kakao
  • 2 ¾ dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk ljus sirap
Garnering
  • Florsocker
Ugn 175°

 
1.      Smält smöret. Vispa ägg och socker lätt.
2.      Sikta ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten tillsammans med sirap och smör.
3.      Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diam.
4.      Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Låt svalna. Ställ in i kylen och låt stelna. Pudra med florsocker vid servering.
5.      Serveras med glass eller grädde. Gärna lite bär till.

2 kommentarer:

Mikaela H B sa...

åh så gott det låter! :)

Bullen Mitt I Ugnen sa...

Ja, denna kladdkakan är super god!