Banankaka med krämig glasyr

● 1 kaka, ca 20 bitar

· 150 g smör/margarin
· 4 ½ dl socker
· 3 ägg
· 7 ½ dl vetemjöl
· 1 ½ tsk bakpulver
· 1½ tsk bikarbonat
· 1 ½ tsk malen kardemumma
· 1 ½ tsk malen kanel
· 3 bananer
· ¾ dl mjölk
Glasyr
· 200 g smör/margarin
· 200 g philadelphiaost
· 3 dl florsocker
· 1 citron, pressad juice och rivet skal
· 2 tsk vaniljsocker
Garnering
· Bananskivor

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
3. Rör smöret/margarinet och sockret pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget.
4. Blanda mjölet, bakpulvret, bikarbonatet och kryddorna en bunke. Tillsätt till äggsmeten.
5. Mosa bananerna, tillsätt dem i mjölken.
6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter.
7. Smält smöret/margarinet till glasyren och låt svalna. Blanda ner de övriga ingredienserna till glasyren och bre på den när kakan svalnat. Skär kakan i rutor och garnera med bananskivor.


1 kommentar:

Anonym sa...

Den här banankakan var saftig och ljuvligt god! Jag hade ingen citron eller kardemumma hemma men det blev bra ändå. Kommer definitivt baka igen :)