● 8 stycken
· 2 äggvitor
· 1 ½ dl strösocker
· ½ tsk bakpulver
· ½ krm salt
· 1 liter jordgubbar
Sås
· 2 nektariner
· 3 passionsfrukter
· 1 msk florsocker
Servera till
· vaniljglass
1. Sätt ugnen på 250°.
2. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa i socker, bakpulver och salt.
3. Klicka ut smeten i engångsmazarinformar. Gör fördjupning i mitten med en tesked.
4. Sätt in marängerna i mitten av ugnen och stäng av den genast. Låt marängen stå i ugnen i minst 3 ½ timme, gärna över natten.
5. Skålla, skala och kärna ur nektarinerna. Mixa fruktköttet till puré.
6. Halvera passionsfrukten och skrapa ner kärnor och saft i purén. Smaksätt med florsocker.
7. Skiva jordgubbarna. Fyll marängerna med bär och sås. Servera med glass till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar