● 4 pers ● 20 minuter
· 600 g lax i helbit eller 4x150 g
· 1-2 msk sambal oelek
· 2 msk olivolja
· Saften från 2 limer
· Salt och peppar
· Olja till stekning
Grönsaker
· 150 g champinjoner
· 1 gul lök
· 3 vitlöksklyftor
· 1 röd paprika
· Olja till stekning
· 40 g färsk spenat
· 1 msk curry
· 2 dl grädde
· Salt och peppar
1. Skär laxen i kuber och lägg ner i en bunke tillsammans med sambal, olivolja, limesaft, salt och peppar. Vänd laxen i marinaden så alla bitarna får marinad på sig.
2. Ansa, skala och skär champinjonerna i kvartar, lök, vitlök och paprika i tunna strimlor.
3. Hetta upp lite olja i en teflonpanna och fräs svampen och grönsakerna lite lätt. Pudra över curryn och häll på grädden. Låt puttra i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Hetta upp lite olja i en annan panna och stek laxbitarna på medelvärme tills de får fin färg runtom. Servera med grönsakerna och kokt ris till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar