Använd färdig bearnaisesås på tetra eller burk, pulversåsen blir för lös.
● 4 pers ● ca 30 min
· 1 knippa grön sparris
· 400 g lövbiff
· Salt och peppar
· Ev. grillkrydda
· 8 skivor hårdost av lagrad typ
· 4 skivor stort formbröd
· 4 små kvisttomater
· 1 rödlök
· 1 ½ dl bearnaisesås, ej pulver
· Flingsalt, peppar
1. Sätt ugnen på 240°.
2. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 2 minuter. Spola av i kallt vatten och låt rinna av på en bit hushållspapper.
3. Strimla lövbiffen. Stek den i het stekpanna, krydda med salt och peppar och gärna lite grillkrydda.
4. Lägg osten på brödskivorna. Gratinera i ugnen tills osten är gyllenbrun, ca 5 minuter.
5. Ta ut mackorna ur ugnen. Lägg på det strimlade köttet och sparrisen.
6. Klyfta tomaterna. Skala och skiva rödlöken. Strö tomatklyftorna och lökskivorna över mackorna och klicka på bearnaisesåsen.
7. Gratinera hastigt i ugnen tills såsen har fått färg, endast ett par minuter, annars kan såsen skära sig. Krydda med flingsalt och peppar från kvarn vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar