Gammaldags lemonad

● 2 port

· 1 ½ dl vatten
· 6 msk socker
· 1 tsk rivet citronskal
· 1 ¼ dl citronjuice
· 6 isbitar
· Kolsyrat mineralvatten
Till dekoration
· En citronklyfta
· Strösocker
· Nyskurna citronskivor

1. Häll vatten, socker och rivet citronskal i en liten kastrull och koka upp under ständig omrörning. Koka under omrörning i 5 minuter.
2. Lyft bort kastrullen från plattan och ställ att svalna till rumstemperatur (ca 30 minuter). Rör ner citronjuicen och häll över i en tillbringare, täck med hushållsplast och ställ att kallna i kylskåpet i minst två timmar.
3. När citronblandningen är nästan kall, ta fram två glas och gnid in kanterna med en citronklyfta. Doppa sedan glasen i strösocker så att kanterna blir frostade. Lägg isbitarna i glasen.
4. Ta fram tillbringaren med citrondryck ur kylskåpet, häll drycken över isen och fyll på med kolsyrat mineralvatten. Proportionerna ska vara en del citrondryck till tre delar mineralvatten. Blanda väl, dekorera med färska citronskivor och servera.

Inga kommentarer: