● 6 tarteletter eller 1 stor rund pajform, ca 24 cm i diameter.
Botten
· 3 dl vetemjöl
· 1 tsk bakpulver
· 1 ½ dl strösocker
· 1 krm salt
· 150 g smör/margarin
Fyllning
· 2 ½ dl vaniljvisp
· 1 dl vispgrädde
· 1 liter jordgubbar
· Citronmeliss el. mynta
Ugn 175°
1. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och salt i en skål.
2. Smält matfettet och låt det svalna. Tillsätt det i mjölblandningen och rör om tills du har en deg. Låt degen vila svalt i ca 30 minuter.
3. Tryck ut degen i smörade tartelettformar eller i en stor pajform. Nagga skalen med en gaffel och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
4. Fyllning: Vispa vaniljvispen enligt anvisningen på förpackningen. Vispa grädden och vänd ner i vaniljfyllningen. Fördela krämen i de kalla pajskalen.
5. Skiva jordgubbarna och stick ner i fyllningen. Stick i lite citronmeliss. Låt stå svalt till serveringstillfället.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar