● Ca 10 bitar
· 100 g smör/margarin
· 100 g mintchoklad (After Eight)
· 2 ägg
· 2 dl strösocker
· 2 ½ dl vetemjöl
· 2 ½ dl kakao
· 1 ½ tsk bakpulver
Glasyr och garnering
· 150 g mintchoklad (After Eight)
· Silverkulor
· citronmeliss
1. Smält smöret/margarinet i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från plattan och lägg ner mintchokladen. Låt smälta och rör om så att det blir en jämn smet.
2. Vispa äggen och sockret poröst i en bunke och rör ner chokladsmeten. Blanda väl.
3. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner i bunken. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 18 minuter.
4. Ta ut kakan och garnera med mintplattorna. Grädda ytterligare 5 minuter eller tills plattorna smält. Bred sedan ut dem jämnt över ytan. Låt stelna och ta bort formens kant. Dekorera med silverkulorna och citronmeliss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar