· 3 röda paprikor
· 3 gula paprikor
· olivolja
Fyllning
· 500 g nöt- el. blandfärs
· 1 gul lök, hackad
· Smör och olivolja till stekning
· ¾ dl jasminris
· 2 msk tomatpuré
· 1 msk vetemjöl
· 1 dl vatten
· 1 ½ tsk salt
· 1 tsk timjan
· 1 tsk oregano
· 2 tsk paprikapulver
· 1 krm svartpeppar
· 1-2 tomater, hackade
Servering
· Brytbröd, sallad
Ugn 175°
1. Fyllning: Fräs löken i lite olja i en gryta. Bryn köttet i smör i omgångar i en stekpanna och lägg över i grytan. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
2. Tillsätt tomatpuré, vetemjöl, vatten, salt och kryddor till köttet. Låt koka några minuter. Blanda i riset och tomaterna.
3. Skär av ett lock på paprikorna och låt skaftet sitta kvar. Gröp ur kärnhusen. Skölj paprikorna, låt dem rinna av och placera dem på ett smort ugnssäkert fat.
4. Fördela fyllningen i paprikorna, lägg på locken och pensla paprikorna med lite olivolja. Grädda dem i nedre delen av ugnen tills de har fått lite färg, ca 35 minuter.
2. Tillsätt tomatpuré, vetemjöl, vatten, salt och kryddor till köttet. Låt koka några minuter. Blanda i riset och tomaterna.
3. Skär av ett lock på paprikorna och låt skaftet sitta kvar. Gröp ur kärnhusen. Skölj paprikorna, låt dem rinna av och placera dem på ett smort ugnssäkert fat.
4. Fördela fyllningen i paprikorna, lägg på locken och pensla paprikorna med lite olivolja. Grädda dem i nedre delen av ugnen tills de har fått lite färg, ca 35 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar