● 4 pers ● 25 minuter
· 600 g lax i bit
· 2 morötter
· 10 cm purjolök
· Smör till stekning
· ½ g saffran
· 3 dl grädde
· 1 dl vitt vin
· 2 dl fiskbuljong
· Eventuellt några kvistar färsk dragon
· Salt och peppar
Servering
· Kokt ris eller pressad potatis
Garnering
· Dill
1. Dela laxen i bitar. Skär bort skinnet om det finns kvar.
2. Skala morötterna och skär dem i slantar eller smala stavar. Ansa purjolöken och skiva den tunt eller strimla den fint på längden.
3. Fräs grönsakerna lite lätt i en klick smör i en kastrull. Tillsätt saffranet, grädden, vinet, buljongen och dragonkvistarna. Låt koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg i laxbitarna och låt koka upp på svag värme. Ta kastrullen från värmen och lägg på ett lock. Låt stå och dra i ca 10 minuter.
5. Servera laxgrytan med kokt ris eller pressad potatis. Garnera gärna med lite dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar