Saffrans- och baconcrêpes

● 4 pers ● 30 min

· 1 sats pannkakssmet (länkad)
· 1 msk finhackad persilja
· Riven ost till gratinering
Fyllning
· 1 gul lök
· 1 paket bacontärningar
· ½ msk smör
· 1 msk vetemjöl
· 2 dl crème fraiche
· 1 paket saffran
· ½ hönsbuljongtärning
· 1 röd paprika
· Salt och peppar
Servering
· Blandad sallad

1. Sätt ugnen på 225°. Vispa ihop pannkakssmeten enligt receptet och tillsätt persiljan. Ställ åt sidan.
2. Skala och hacka löken. Fräs bacontärningarna och löken i smöret utan att den tar färg.
3. Dofta över mjölet och rör i crème fraichen, saffranet och buljongen. Koka ihop till en stuvning. Tärna paprikan och rör i. smaka av med salt och peppar.
4. Grädda tunna pannkakor, gärna i en liten pannkakslagg (crêpespanna). Lägg dem efter hand på en tallrik.
5. Lägg på fyllningen, ca 2 msk till varje pannkaka, och rulla ihop. Lägg crêpesen tätt på ett smort ugnssäkert fat. Hit kan rätten förberedas.
6. Strö över den rivna osten och gratinera i övre delen av ugnen 10-15 minuter. Servera baconcrêpesen med en sallad.

Inga kommentarer: