Vit kladdchokladtårta

● 16 bitar

· 250 g vit choklad
· 200 g smör
· 3 ägg
· 2 ½ dl strösocker
· 2 msk konjak
· 2 dl vetemjöl
Glasyr
· 150 g vit choklad
· ½ dl vispgrädde
· Florsocker

1. Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
2. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, konjak och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Låt kakan kallna och ställ i kylen.
3. Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren halvstelna ca 5 minuter i kylen.
4. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker innan servering. Servera tårtan med vispad grädde och exotiska frukter.


Detta recept är hämtat från www.arla.se

Inga kommentarer: