● 34 bullar
· 100 g smör/margarin
· 4 dl mjölk
· 1 ½ dl kesella
· 50 g jäst
· ½ tsk salt
· 1 ½ dl strösocker
· 13-14 dl vetemjöl
Fyllning
· 1 ½ dl färdig vaniljkräm
· Rivet skal av ½ apelsin
· 2 droppar gul hushållsfärg
Pensling
· Uppvispat ägg
· Pärlsocker
Ugn 225°
1. Smält matfettet i en kastrull. Blanda mjölk och kesella och låt degspadet bli fingervarmt, ca 37°. Smula jästen i en bunke. Tillsätt degspad, salt, socker och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig och blank, gärna med elvispens degkrokar. Låt degen jäsa under bakduk 30-40 minuter.
2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Kavla ut degen till en rektangel, 65x30 cm. Blanda ingredienserna till fyllningen. Bred fyllningen på degplattan och rulla samman från långsidan. Skär rullen i 34 bitar. Lägg bullarna i en långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Se till att bullarna har utrymme att jäsa.
3. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek på varmt ställe under bakduk, ca 20-30 minuter. Pensla med ägg, strö över lite pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar