● 8 pers ● 20 min + 2 timmar i kylen
· 1 liter jordgubbar
· 250 g mascarpone, Italiensk färskost
· 250 g kvarg
· 1 dl florsocker
· 1 msk vaniljsocker
· Rivet skal från ½ apelsin
· 1 dl vispgrädde
· 14 savoiardikex
· ½ dl apelsinlikör
· 1 dl JO Festival Nektar eller liknande
Garnering
· Jordgubbssås på tub
1. Vispa ihop mascarpone, kvargen och florsockret. Smaksätt med vaniljsockret och apelsinskalet.
2. Vispa grädden och rör ner i krämen.
3. Skär hälften av jordgubbarna i tunna skivor. Vänd kexen i likören och nektarn.
4. Varva kexen, krämen och de skivade jordgubbarna på ett fat eller i portionsglas. Garnera med resten av jordgubbarna och ringla över jordgubbssås. Låt stå i kylen ett par timmar före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar