Fläskfilé med kantareller

● 4 port

· 1 fläskfilé, 500 g
· 1 msk smör
· 1 tsk salt
· 2 krm peppar
· 1 tsk paprikapulver
· 2 dl köttsky
Kantarellsås
· 150 g kantareller eller annan svamp
· 1 msk smör
· ½ tsk salt
· 2 krm peppar
· 2 msk vetemjöl
· 2 ½ dl valfri grädde
· 50 g strimlad salami

1. Skiva filén och stek skivorna i smör. Salta, peppra och strö över paprikapulver. Skölj ur pannan med vatten och ta vara på skyn. Lägg köttet i en gryta.
2. Stek kantarellerna i smör, salta och peppra. Strö över mjölet och häll över grädden och köttskyn. Låt såsen sjuda 3 minuter. Smaka av med salt. Häll såsen över filén och låt allt bli varmt.
3. Strö över salami.
4. Servera med kokt ris och broccoli.

Inga kommentarer: