Indonesisk kyckling i jordnötssås

● 4 pers ● 30 min

· 4 kycklingfiléer
· Smör till stekning
· 1 dl salta jordnötter
· 1 röd chili
· 3 vitlöksklyftor
· Saft och skal från 1 lime
· 1 msk farinsocker
· 1 dl kraftig kycklingbuljong
· 2 dl grädde
· Salt och peppar
Äppelfräs
· 1 äpple
· 4 salladslökar
· 2 vitlöksklyftor
· Smör till stekning
· Salt och peppar

1. Strimla kycklingfiléerna och stek dem i lite smör till de får fin färg. Krydda med salt och peppar.
2. Hacka jordnötterna. Dela, rensa och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken.
3. Blanda kycklingen med övriga ingredienser i en stor panna. Koka ihop till en simmig sås. Salta och peppra.
4. Äppelfräs: Skiva äpplet och salladslöken. Skala och skiva vitlöken tunt. Hette upp smöret i en stekpanna och låt allt fräsa tillsammans lite lätt. Salta och peppra.
5. Servera kycklinggrytan tillsammans med äppelfräset och kokt jasminris.

Inga kommentarer: