Varm smörgåstårta med sting

● 6 port

· 6 halvor hönökaka
Fyllning 1
· 100 g mjukost
· ½ chilipeppar
· ½ dl fint tärnad paprika
· 1 dl riven ost
Fyllning 2
· 150 g nötfärs
· 1 msk margarin
· 2 tsk tapenade med chilismak
· 1 dl smaksatt crème fraiche
· 1 dl riven ost
Garnering
· 100 g mjukost, mild
· 1 röd paprika
· 3 kryddstarka korvar, typ chorizo
· 250 g cocktailtomater
· Färsk timjan
Ugn 200°


1. Lägg en tallrik eller annan mall över brödet och skär ut rundlar, 22 cm i diameter.

2. Fyllning 1: Blanda ingredienserna. Bred fyllningen på bottenskivan av brödet.

3. Fyllning 2: Stek köttfärsen i margarin, rör i tapenade. Häll över crème fraiche och blanda ner osten. Låt fyllningen svalna något. Lägg på nästa botten av brödet och fördela fyllning 2 över denna. Avsluta med det sista brödet.


4. Garnering: Bred mjukost på ovansidan och runt kanterna på tårtan. Skölj, kärna ur och tärna paprikan fint. Lägg paprikan runt tårtans kanter, tryck till med hjälp av händerna så att paprikan fastnar. Dekorera med korvskivor och cocktailtomater. Gratinera tårtan mitt i ugnen ca 15 minuter. Lägg på små kvistar timjan.

Inga kommentarer: