Glaserad apelsinkaka

● Ca 10 bitar

· 150 g smör
· 1 ½ dl socker
· Rivet skal av 2 apelsiner
· 3 ägg
· 1 tsk bakpulver
· 2 dl pressad apelsinsaft
· 1 dl socker
Glasyr
· 1 ½ dl florsocker
· 1 msk vatten
· 2 apelsiner i skivor
Servering
· Vispad grädde

1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och mjöla en springform, ca 24 cm i diameter.
2. Rör smöret och sockret vitt och poröst. Tillsätt apelsinskalet och rör i äggen, ett i taget. Blanda samman mjölet och bakpulvret och rör ner i smeten. Häll smeten i formen. Grädda kakan gyllenbrun i ugnen, ca 45 minuter.
3. Koka upp apelsinsaften och sockret. Skeda saft över den varma kakan i formen. Låt kallna.
4. Rör ut florsockret med lite vatten till en tjock glasyr och bre den över kakan. Garnera med apelsinskivor i filéer. Servera kakan med en klick vispad grädde.

Inga kommentarer: