● Ca 50 st.
· 2 ½ dl smör
· 2 ½ dl socker
· 2 ½ dl farinsocker
· 2 ägg
· 1 tsk vaniljsocker
· 6 dl havregryn
· 5 dl vetemjöl
· 1 tsk bakpulver
· 1 tsk bikarbonat
· ½ tsk salt
· 4 dl hackad mörk choklad
1. Sätt ugnen på 180°.
2. Rör ihop smör, socker och farin. Tillsätt ägg och vaniljsocker.
3. Mixa havregrynen till småbitar.
4. Sikta vetemjöl, bakpulver och bikarbonat.
5. Blanda ner salt, havregryn och mjölblandningen i smör- och äggsmeten. Till sist blandar du i chokladen.
6. Rulla till små golfbollstora bollar och lägg på en bakpappersklädd plåt.
7. Grädda i 8-10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar