Matjessilltårta

Botten
· 200 g kavring
· 25 g smält smör/margarin
Fyllning
· 2 gelatinblad
· 300 g färskost, t ex. philadelphiaost
· 3 dl gräddfil
· 2 tsk riven pepparrot
· 2 hårdkokta ägg
· 3 matjessillfiléer
· 1 dl finhackad dill
Garnering
· 2 salladslökar
· 1 liten rödlök
· 1 matjessillfilé
· 1 dillkvist

1. Tärna brödet och mixa det i matberedare. Tillsätt matfettet och rör om. Tryck ut brödmassan i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten, 10-15 minuter. Blanda ihop färskost, gräddfil och pepparrot. Finhacka matjessillfiléerna och hacka äggen. Vänd ner hacket i ostkrämen tillsammans med dillen. Krama ur och smält gelatinbladen i 2 msk vatten. Rör ner gelatinet i fyllningen och blanda noga.
3. Häll fyllningen över brödbottnen, bred ut och täck med plastfolie. Ställ kallt minst fyra timmar. Skär salladslöken i tunna ringar. Skala och strimla rödlöken. Skär matjessillfilén i smala bitar. Dekorera tårtan med salladslök runt kanten och en driva med matjessillfilé och rödlök mitt på. Avsluta med en dillkvist.

Inga kommentarer: