Apelsinkyckling

● 4 port

· 1 kyckling
· 1 tsk salt
· 1 tsk paprikapulver
· 1 krm peppar
· 2 msk smör/margarin
· 2 msk vetemjöl
· 2 msk farinsocker
· 1 dl vatten
· 2 dl apelsinjuice
· 1 krm sambal oelek
· ½ tsk mald ingefära
Garnering
· Apelsinskivor
· Rosmarin
Ugn 175°

1. Dela kycklingen i ca 8 portionsbitar. Bryn dem gyllene runtom i lite matfett. Krydda med salt, paprika och peppar. Lägg över dem i en smord eldfast form.
2. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjöl och farinsocker. Rör om. Späd med vatten och apelsinjuice. Låt såsen småkoka ca 3-5 minuter. Smaksätt såsen med ingefära och sambal oelek.
3. Häll såsen över kycklingen och täck formen med aluminiumfolie. Ställ formen mitt i ugnen och låt kycklingen koka klar, ca 30-40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
4. Garnera med apelsinskivor och rosmarin. Bakad potatis eller kokt ris är gott till.

Inga kommentarer: