● 1 rulle, ca 12-15 bitar
· 3 ägg
· 1 ½ dl socker
· 1 dl potatismjöl
· 2 msk kakao
· 1 tsk bakpulver
Fyllning
· 100 g smör/margarin
· 1 ½ dl florsocker
· 1 tsk vaniljsocker
· Skal och saft av 1 lime
· ½ dl kokosflingor
· Några droppar grön hushållsfärg
Garnering
· ½ dl kokosflingor
1. Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakpapper.
2. Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Sikta ner de torra ingredienserna och rör varsamt smeten slät.
3. Bre ut smeten jämnt i bakformen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
4. Strö kokosflingor jämnt över kakan och dra papperet ur formen. Låt kakan kallna under form eller bakduk.
5. Rör smör/margarin, florsocker och vaniljsocker vitt och poröst.
6. Tvätta limen väl och finriv det gröna på skalet. Pressa ur saften. från värmen. Tillsätt matfettet och vaniljsockret. Rör om till en slät smet.
7. Tillsätt limesaften i smörkrämen lite i taget under omrörning. Blanda därefter ner resterande ingredienser till en slät kräm.
8. Stjälp den kalla kakbottnen upp och ner på ett smörpapper och dra bort det gamla bakpappret. Bre ut krämen jämnt och rulla samman från långsidan.
9. Förvara rullen kallt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar