Lyxig Toscalängd

● 15 bitar

• 100 g smör
• 1 ½ dl strösocker
• 2 ägg
• ½ dl mjölk
• 2 dl vetemjöl
• 1 tsk bakpulver
Toscaglasyr
• 150 g smör
• 1 dl strösocker
• 1 dl ljus sirap
• 3 msk vetemjöl
• 3 msk mjölk
• 200 g mandelspån


1. Sätt ugnen på 175°. Klä en 1 ½ liters, avlång bakform med bakplåtspapper.
2. Mixa smör och socker krämigt i matberedare. Tillsätt ett ägg i taget medan maskinen kör.
3. Tillsätt mjölken och sist mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i formen och grädda i ugnen ca 15 minuter.
4. Smält smöret i en kastrull och rör i allt utom mandeln. Sjud upp blandningen under omrörning tills den tjocknat. Rör ner mandeln.
5. Bred ut glasyren över den halvgräddade kakbottnen och sätt in den i ugnen ytterligare 25-30 minuter eller tills glasyren fått fin färg.
6. Kakan går att frysa men glasyren kan då bli lite blank.

1 kommentar:

Anonym sa...

När kakan gräddats 15 minuter är den inte klar för att lägga på glasyren. Den sjönk bara ner.dåligt recept.misslyckad kaka.