Lövbiff med champinjon- och senapssås

● 4 pers ● 25 min

• 600 g lövbiff
• Salt och peppar
Sås
• ½ vitlöksklyfta
• 100 g färska champinjoner
• Smör till stekning
• ½ dl vitt vin
• 3 dl grädde
• 1-2 tsk fransk senap
Servering
• Råstekta potatisskivor
• Sallad


1. Vik lövbiffen på mitten och krydda med salt och peppar.
2. Hacka vitlöken. Dela svampen i kvartar och stek lite lätt i en klick smör. Blanda ner hackad vitlök och låt fräsa med någon minut. Häll på vin, grädde och senap och låt koka tills såsen tjocknar. Smaksätt med salt och peppar.
3. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och lägg i lövbiffarna när smöret skiftar mot brunt. Stek ca 1 minut på varje sida och låt köttet ligga stilla utan att röra i pannan under stektiden. Server med såsen, råstekt potatis och en sallad.

Inga kommentarer: