Lövbiff på rotfruktsbädd

● 4 pers ● 35 min

• 600 g lövbiff
• Salt
• Peppar
• Smör till stekning
Sås
• 200 g färska champinjoner
• 3 vitlöksklyftor
• 2 dl vitt vin
• 3 dl grädde
• 2-3 tsk fransk ljus senap
• Salt och peppar
Rotfrukter
• Ca 600 g potatis
• 3 morötter
• 2 palsternackor
• Rapsolja till stekning
• Salt och peppar


1. Vik ihop köttet på mitten, salta och peppra.
2. Sås: Dela champinjonerna i kvartar och hacka vitlöksklyftorna. Lägg dem sedan i en kastrull tillsammans med vitt vin och grädde. Tillsätt senapen och låt koka tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och peppar. Håll såsen varm.
3. Rotfrukter: Skala och skär rotfrukterna i tunna strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek dem tills de börjar mjukna. Salta och peppra.
4. Hetta upp smöret till köttet i en annan stekpanna och stek på hög värme ca 1 minut på var sida. Servera med rotfrukterna och såsen.

Inga kommentarer: