Mazariner

● ca 20 st. ● 60 min

Deg
• 200 g rumstempererat smör
• 5 ½ dl vetemjöl
• ½ dl strösocker
• 1 tsk vaniljsocker
• 1 ägg
Fyllning
• 400 g mandelmassa
• ½ dl strösocker
• 200 g rumstempererat smör
• 1 tsk vaniljsocker
• 3 ägg
Glasyr
• 2 dl florsocker
• 1 ½ msk vatten


1. Blanda smöret med de andra ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en smidig deg.
2. Tryck ut degen i mazarinformar och ställ dem i kylen i 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 175°.
4. Riv mandelmassan och arbeta ihop med socker, smör och vaniljsocker. Tillsätt äggen ett i taget och blanda till en jämn smet.
5. Klicka ut fyllningen i formarna och fyll till 2/3.
6. Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.
7. Blanda florsocker och vatten till en glasyr. Glasera när kakorna kallnat.

1 kommentar:

Bullen Mitt I Ugnen sa...

Jätte goda!!!
Smakar bättre än köptas :)

Roliga och enkla att göra.
/Bullen Mitt I Ugnen