Persikotarte

● 4-6 pers. ● ca 1 tim + tid i ugnen

Pajdeg
• 4 dl mjöl
• 100 g smör
• 2 msk florsocker
• 2 äggulor
• 1 nypa salt
• Ev. 1 msk kallt vatten
Fyllning
• 3 ägg
• 2 äggulor
• 1 ½ dl socker
• 2 ½ dl matlagningsyoghurt
• Rivet skal från 1 citron
• 4-6 persikohalvor på burk eller 5 färska, urkärnade persikor


1. Pajdeg: Kör ingredienserna i en matberedare till en deg. Tillsätt eventuellt kallt vatten om det bara blir smulor.
2. Platta ut degen till en kaka och låt vila svalt i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.
3. Kavla ut degen och bre ut i en pajform, gärna med löstagbar botten, ca 28 cm i diameter. Fäst gärna kanterna med remsor av ugnsfolie så de inte sjunker ner.
4. Grädda tills degen börjar få lite färg, ca 15 minuter.
5. Blanda ägg, gulor, socker, yoghurt och citronskal till fyllningen. Ta ut pajdegen och sänk ugnsvärmen till 175°.
6. Skär persikorna i stora klyftor och fördela dem i pajskalet. Häll över yoghurtsmeten och grädda i 30 minuter.

Inga kommentarer: