Frusen jordgubbsdröm

● 25 min + 4 tim i frysen

• 75 g smör
• 10 digestivekex
• ½ liter jordgubbar
• 4 ägg
• 3 dl vispgrädde
• 150 g philadelphiaost
• ¾ dl socker
• 2 tsk vaniljsocker
Dekoration
• ½ liter jordgubbar


1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret. Bryt kexen i bitar. Blanda samman med smöret med stavmixer.
3. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar botten, ca 20 cm i diameter. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.
4. Skölj och snoppa jordgubbarna och kör i en mixer.
5. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till hårt skum.
6. Vispa grädden.
7. Blanda osten med äggulorna, sockret och vaniljsockret.
8. Rör ner grädden och de mixade bären.
9. Vänd ner äggviteskummet. Häll blandningen i den avsvalnade formen. Täck med folie och låt stå i frysen i minst fyra timmar, gärna över natten.
10. Ta ut kakan 20 minuter före servering. Skiva jordgubbarna och garnera med dem.

Inga kommentarer: