Fisksoppa Bombay

● 4 pers ● 25 min

• 400 g sej eller annan vit fisk
• ½ purjolök
• 2 röda paprikor
• 200 g bambuskott
• 2 morötter
• 2 tsk rapsolja
• 1 msk vanlig curry
• 1 msk röd currypasta
• 4 dl kokosmjölk
• 6 dl fiskbuljong
• Salt och peppar


1. Skär fisken i stora tärningar, ca 3x3 cm. Ansa och skiva purjolöken och paprikan. Låt bambuskotten rinna av och skär dem i lite mindre bitar. Skala morötterna och skiva tunt.
2. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs grönsakerna lite lätt på medelvärme.
3. Tillsätt curryn, currypastan, kokosmjölken och buljongen och låt soppan småputtra i 5-8 minuter. Grönsakerna ska vara krispiga. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg i fisken (den ska hålla rumstemperatur) och låt soppan få ett uppkok. Lägg på locket och dra soppan från värmen. Låt stå och dra i 10 minuter. Servera.

Inga kommentarer: