● Ca 14 ägg
· 4 gelatinblad
· 1 ½ dl mjölk
· 3 dl vispgrädde
· ½ dl florsocker
· 1 tsk vaniljsocker
· 1 pkt. Saffran, 0,5 g
· 14 rengjorda äggskal eller 4 portionsformar
1. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten ca 5 minuter. Krama ur vattnet.
2. Koka upp mjölken med hälften av grädden. Blanda ner florsocker, vaniljsocker och saffran. Tillsätt de urkramade gelatinbladen, låt smälta och rör om noga. Låt svalna något. Vispa resten av grädden och vänd ner i smeten.
3. Häll upp i väl rengjorda äggskal eller portionsformar. Ställ kallt att stelna, gärna över natten.
Dukningstips!
Om du väljer att lägga krämen i äggskal kan det vara lite roligt om man tar t ex. en nätkorg och fyller den med något konstgräs i en påskig färg och lägger alla äggen däri och ställer fram på bordet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar