Krämiga champinjoncrêpes

● 4 pers ● 30 min

· 1 sats pannkakssmet (länkad)
· Riven ost till gratinering
Fyllning
· 150 g champinjoner
· 1 gul lök
· 1 msk flytande margarin
· 1 msk vetemjöl
· 2 dl matlagningsgrädde
· Salt och peppar
Servering
· Blandad sallad

1. Sätt ugnen på 225°. Vispa ihop pannkakssmeten enligt receptet och ställ åt sidan.
2. Skiva champinjonerna, skala och hacka löken. Fräs svampen och löken i smöret en kort stund utan att det tar färg.
3. Dofta över mjölet, häll på grädden och koka ihop till en stuvning. Smaka av med salt och peppar.
4. Grädda tunna pannkakor, gärna i en liten pannkakslagg (crêpespanna). Lägg dem efter hand på en tallrik.
5. Lägg på fyllningen, ca 2 msk till varje pannkaka, och rulla ihop. Lägg crêpesen tätt på ett smort ugnssäkert fat. Hit kan rätten förberedas.
6. Strö över osten och gratinera i övre delen av ungen 10-15 minuter. Servera champinjoncrêpesen med en sallad.

Inga kommentarer: