Toscamuffins

● 12 normalstora

· 2 ägg
· 2 dl strösocker
· 3 dl vetemjöl
· 2 tsk bakpulver
· 1 ½ tsk vaniljsocker
· 100 g mörk choklad, hackad
· ½ dl kokosflingor
· ¾ dl flytande margarin
· 1 dl mjölk
Tosca
· ¾ dl flytande margarin
· ¾ dl strösocker
· 2 msk vetemjöl
· 2 msk mjölk
· 50 g mandelspån eller hackad mandel
Ugn 225°

1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, choklad och kokos. Vänd ner detta i äggsmeten. Rör ner matfett och mjölk. Klicka med hjälp av skedar ut smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Känn med sticka att de är genomgräddade.
2. Tosca: Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Värm under omrörning tills smeten tjocknar. Den får inte koka.
3. Ta ut muffinsen och bred på toscasmeten. Grädda ytterligare 5-6 minuter tills toscan har fått fin färg.

Inga kommentarer: