Chokladrulle med kaffesmak

En elegant rulle fylld med moccasmörkräm. Chokladkaffebönorna finns att köpa i godisbutiker.

● 10-12 bitar

· 3 ägg
· 1 ½ dl strösocker
· ¾ dl potatismjöl
· 1 tsk bakpulver
· 2 tsk vaniljsocker
· 2 msk kakao
Fyllning
· 1 ½ msk snabbkaffe
· 1 msk hett vatten
· 150 g smör/margarin
· 2 dl florsocker
· 25 g finhackade valnötter (kan uteslutas)
· 2 äggulor
Garnering
· Blockchoklad
· 2 dl vispgrädde
· Chokladkaffebönor
Ugn 250°

1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2. Blanda potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Sikta och rör ner det i äggsmeten.
3. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt, ca 30x40 cm.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 5 minuter. Ta ut och vänd upp botten på ett sockrat bakplåtspapper. Låt kakan svalna något och dra därefter bort gräddningspapperet.
5. Fyllning: Lös upp kaffepulvret med hett vatten, tillsätt matfett och florsocker och rör ihop till en jämn smet. Vänd ner valnötterna.
6. Tillsätt äggulorna, en i taget, och rör kraftigt mellan varje.
7. Bred ut fyllningen på den kalla bottnen och rulla samman från långsidan, ta hjälp av papperet. Låt rulltårtan ligga i kylen i minst 4 timmar.
8. Garnering: Smält chokladen och häll i en pappersstrut eller spritspåse. Spritsa chokladen över kakan. Vispa grädden och spritsa en sträng över kakan. Garnera med chokladkaffebönor.

Inga kommentarer: