● 4 pers ● 30 min
· 700 g utskuren biff
· 1 msk olja + 1 msk smör
· Salt och peppar
Svamp- och senapssås
· 2 schalottenlökar
· 150 g champinjoner
· 2 msk smör
· 1 krossad vitlöksklyfta
· 2 dl vatten
· 1 msk kalvfond
· 1 dl crème fraiche
· 1 msk dijonsenap
· Salt och peppar
Servering
· Rostad potatis (länkad)
· Blandad grönsallad
1. Skär köttet i 4 biffar. Skala och finhacka lökarna. Ansa och skiva svampen.
2. Hetta upp matfettet i en stor stekpanna och stek biffarna 2-3 minuter på varje sida. Salta och peppra. Ta upp biffarna och håll dem varma.
3. Häll av fettet i stekpannan och lägg i 2 msk smör och hetta upp. Lägg i löken, svampen och vitlöken och fräs allt mjukt och gyllenfärgat. Häll på vattnet och fonden och koka ihop till hälften. Rör i crème fraichen, smaksätt med senapen, salt och peppar och värm försiktigt.
4. Servera biffarna med svampsåsen, ugnsrostad potatis och en blandad grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar