Budapestrulle

● 10-12 bitar

· 5 äggvitor
· 3 dl strösocker
· 3 dl finhackade hasselnötter
· 1 dl vetemjöl
· 1 ½ msk kakao
Fyllning
· 4 dl vispgrädde
· 1 burk (300 g) mandariner
Garnering
· 50 g mörk choklad
Ugn 175°

1. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning.
2. Blanda nötter, mjöl och kakao. Vänd försiktigt ner blandningen i äggviteskummet.
3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper och dra loss papperet. Låt kakan svalna under långpannan.
4. Fyllning: Vispa grädden. Bred grädden över kakan och strö över de väl avrunna mandarinerna. Rulla ihop rullen ganska löst för att undvika att den spricker.
5. Garnering: Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Ringla den över längden och låt stelna.

Rullen går bra att frysa och njutas halvtinad!

Inga kommentarer: