● 24 st.
· 200 g smör
· 5 dl strösocker
· 4 ägg
· 6 dl vetemjöl
· 1 ½ tsk vaniljsocker
· 3 dl lingon
Garnering
· Ca 30 g vit choklad
Ugn 175°
1. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
2. Rör i resten av ingredienserna, förutom lingonen.
3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30x40 cm, på ett bakpapper. Strö över bären och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
4. Garnering: Smält den vita chokladen i vattenbad eller i mikro. Ringla den över kakan.
5. Skär kakan i rutor. Dela sedan varje ruta på diagonalen, så det blir snibbar.
1 kommentar:
En supergod kaka!
En blandning av både sött och syrligt.
Lätt och snabbt att baka.
Prova gärna!!!
Skicka en kommentar