Kolakulorna som du hittar bland glasstillbehören kan bytas ut mot Daimkulor. Muffinsen kan frysas garnerade.
● 10 normalstora
· 100 g smör/margarin
· 2 ägg
· 2 dl strösocker
· ½ tsk bakpulver
· 4 msk kakaopulver
· 2 dl vetemjöl
· 1 krm salt
· 2 mogna bananer
· Ca 1 dl o’hoj kolakulor
Garnering
· 75 g vit choklad
· ½ dl o’hoj kolakulor
Ugn 200°
1. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke. Vänd ner äggsmeten i bunken. Rör ner matfettet i smeten. Fördela smeten i formarna.
2. Skala och skiva bananerna. Tryck ner 2-3 skivor och lite kolakulor i varje form. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.
3. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Ringla chokladen på muffinsen och strö över kolakulor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar