Läcker aprikoskaka

● 8 bitar

Deg
· 100 g smör
· 1 dl strösocker
· 1 tsk bakpulver
· 2 tsk fiberhusk
· 3 dl glutenfri mjölmix
Fyllning
· 1 burk, 400 g, aprikoser
· 2 dl crème fraiche
· 2 ägg
· ½ dl strösocker
· Rivet skal av 1 citron
Ugn 200°

1. Deg: Kör ingredienserna i matberedaren till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diam. Nagga botten. Ställ kallt 15 minuter.
2. Fyllning: Låt aprikoserna rinna av väl, tärna dem och lägg dem i pajskalet. Vispa ihop resterande ingredienser till fyllningen. Häll krämen över aprikoserna.
3. Grädda längst ner i ugnen i 200° ca 25 minuter tills fyllningen stelnat. Låt kakan svalna. Garnera ev. med extra aprikoser.

Inga kommentarer: