● Ca 8 st.
· 100 g mörk choklad
· 50 g smör/margarin
· 2 ägg
· 1 äggula
· 1 dl florsocker
· 1 msk kakaopulver
· ½ tsk bakpulver
· ¾ dl vetemjöl
Servering
· Kakaopulver
· Lättvispad grädde
· Färsk frukt eller bär
1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla kanten på 8 muffinsformar i en muffinsplåt. Klipp ut små rundlar av bakpapper att lägga i botten på varje form.
2. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält på svag värme tillsammans med matfettet. Ställ åt sidan att svalna.
3. Vispa äggen, äggulan och florsockret vitt och poröst. Vänd varsamt ner chokladsåsen och sikta ner de torra ingredienserna. Rör försiktigt samman till en slät smet.
4. Fördela smeten i formarna och grädda muffinsen i nedre delen av ugnen i ca 8 minuter. De är färdiga när kanten är gräddad men mitten lös.
5. Stjälp varsamt upp muffinsen ur formarna. Servera dem varma, överpudrade med kakao, tillsammans med lättvispad grädde och frukt eller bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar