Italiensk cheesecake med passionsfrukt

● 1 tårta, ca 10 bitar

Botten
· 175 g italiensk biscotti, cantuccini
Fyllning
· 2 ägg
· 1 dl socker
· 3 dl mascarpone
· 1 vaniljstång
· 3 dl vispgrädde
· 5 passionsfrukter
Garnering
· Ca 5 passionsfrukter

1. Mixa eller krossa skorporna till smulor. Krossa dem inte för fint, det får gärna vara lite grova bitar kvar.
2. Strö ut hälften av smulorna i en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
3. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till fast vitt skum.
4. Vispa därefter äggulorna och sockret ljust och poröst. Vänd ner osten lite i taget och rör smeten slät.
5. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Vänd ner dem i ostmeten.
6. Vispa grädden och vänd ner i ostsmeten.
7. Dela passionsfrukterna och skrapa ner innehållet i en mixer. Mixa tills kärnorna krossats till små svarta prickar. Vänd ner i smeten.
8. Blanda sist ner äggvitorna med lätta och luftiga tag till en slät smet. Bre ut smeten jämnt över smulorna i formen. Frys tårtan i ca 5 timmar, över natten eller längre.
9. Ta fram tårtan en stund innan den ska servers så att den blir tempererad. Garnera gärna med köttet från några urgröpta passionsfrukter och eventuellt några halverade.

Se liknande recept: Citroncheesecake med passionsfrukt

Inga kommentarer: