● ca 25 st.
· 1 ½ dl vetemjöl
· 1 krm salt
· 3 dl mjölk
· 2 ägg
· 1 msk sambal oelek
· 2 msk matfett
Fyllning
· 200 g krämig färskost (t ex. philadelphiaost)
· 50 g röd rom
· 2 msk finhackad slätbladig persilja
· ½ - 1 dl finklippt gräslök, spara några strån till garnering
1. Blanda mjöl, salt och halva mängden mjölk i en bunke. Vispa till en slät smet. Vispa ner resterande mjölk samt ägg och sambal oelek. Smält matfettet och rör ner det i smeten.
2. Grädda plättar och låt dem svalna.
3. Fyllning: blanda ingredienserna till fyllningen. Lägg en klick mitt på varje plätt. Sätt ihop med en tandpetare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar