Citronrulltårta med julsmak

● 1 rulle, ca 10-12 bitar

· 4 ägg
· 2 dl strösocker
· 1 dl potatismjöl
· 2 tsk bakpulver
· 1 msk pepparkakskrydda
Fyllning
· 1 tsk smör/margarin
· 1 ½ dl mjölk
· 1 ½ tsk vetemjöl
· Rivet skal av 1 tvättad citron
· 1 msk pressad citronsaft
· 1 msk vatten
· 1 dl vispgrädde
Garnering
· Vispgrädde
· Mörk blockchokladhjärtan
· Guldkulor
Ugn 225°

1. Lägg bakplåtspapper i en stor långpanna, ca 30x40 cm.
2. Vispa ägg och strösocker poröst. Blanda potatismjöl, bakpulver och pepparkakskrydda och rör ner det i smeten.
3. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen i 5-7 minuter.
4. Stjälp upp bottnen på ett sockrat bakplåtspapper, ta bort pappret som bottnen gräddats på. Låt bottnen kallna.
5. Fyllning: smält smöret/margarinet i en kastrull på spisen på svag värme. Tillsätt mjölk och mjöl, låt sjuda. Rör ner citronskal, citronsaft och vatten. Låt krämen kallna.
6. Vispa grädden och rör ner den i krämen.
7. Bred citronkrämen över den avsvalnade bottnen och rulla samman från långsidan. Garnera enligt bilden.

Inga kommentarer: